- Yaşlı Destek Programı Başvuruları Alınacak.
- Tarım ve Orman Bakanlığı 10 Bin Personel Alımı Yapacak.
- Hangi Borçların Silineceğine Dair Yapılandırma Kanunu Yayınlandı.
- MSB 1115 İşçi Alımı Duyurusunda Sınava Girmeye Hak Kazananlar Belli Oldu.
- Sermaye Piyasası Kurulu Memur Alım Başvuruları Başlıyor.
- Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İşçi Alım İlanı Yayınlandı.
- PTT’DEN 1500 TL Yardım Başvuru Ekranı Açıldı.
- İlk Kez Araç Alacaklara Sevindirici Haber: Taşıta ÖTV İndirimi Müjdesi Geldi.
- MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı 16 bin KPSS’siz Sözleşmeli Er Alım İlanı Yayınlandı.
2022 KPSS ne zaman? sorusu KPSS’ye girecekler tarafından merak edilen sorular arasında yer alıyor. ÖSYM 2022 KPSS takviminin yayınlanmasını bekleyen adaylar KPSS serüveni hakkında tüm ayrıntıları merakla bekliyor.
2021 yılında yapılacak KPSS’nin ardından yapılacak olan 2022 KPSS sınavı yani Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkında araştırılan detaylar biri de “2022 KPSS sınavı ne zaman?” sorusu oluyor.
Önceki sınav dönemleri göz önüne alındığında; 2022 KPSS Lisans sınavı için başvuruların Mayıs 2022 tarihinde alınmaya başlaması, muhtemel sınavın ise bir önceki yıl yapılan tarih yapılması bekleniyor.
2021 yılı KPSS şu tarihlerde yapılacaktır;
Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar
Her aday başvuru merkezlerinden başvuru yapabileceği gibi internetten bireysel olarak da başvurularını tamamlayabilmektedir. 2021 yılında olduğu gibi 2022 KPSS’de de aynı şekilde başvuru yapılacağı öngörülmektedir.
2021 başvuru kılavuzunda bireysel başvuru hakkında şu bilgiler verilmektedir;
Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ADAY İŞLEMLERİ” alanından, buradaki açıklamalar doğrultusunda süresi içinde başvuru bilgilerini sisteme kaydedecek ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel
başvuru, başvuru süresinin son günü saat 23.59’da sona erecektir.
DİKKAT: Başvuru bilgilerinin sisteme kaydedilebilmesi için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir.” açıklamasının mutlaka görülmesi ve sınav ücretinin yatırılması, aday başvuru
kayıt bilgilerinin bir dökümünün yazıcıdan alınarak, başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekmektedir.
İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapan engelli/sağlık sorunu olan adaylardan sistemde sağlık bilgisi bulunmayanların veya değişiklik olanların, sağlık/engel bilgilerinin sisteme girilebilmesi için, Sağlık
Durumu/Engel Bilgi Formunu, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinin bir fotokopisi ile engelli sağlık kurulu raporu/sağlık kurulu raporlarının onaylı bir örneğini, engel durumlarını belirten dilekçeleri ile birlikte başvuru süresi içinde ÖSYM’ye ulaştırmaları gerekmektedir.
Merkezimize gönderilen raporlar, sınav esnasında engelli adaylara uygun sınav koşullarının sağlanması amacıyla kullanılmaktadır. Adayların Merkezimize göndermiş oldukları raporları, yerleştirme ile kamu kurum ve kuruluşlarına atanma işlemlerinde dikkate alınmaz. Sınav esnasında engellerine yönelik uygun sınav koşullarının sağlanmasına ihtiyaç duymayan engelli adaylar sağlık kurulu raporlarını Merkezimize göndermemelidir.
ÖSYM tarafından 2021 KPSS başvuru ücreti, genel yetenek genel kültür 90 TL, alan bilgisi oturumları 65 TL, ÖABT sınavı 95 TL olarak belirlenmişti. Bu bağlamda 2022 Lisans KPSS için de bir önceki ücretlere belirli zamların getirilmesi ve bu şekilde açıklanması beklenmekte.
Ücretlerin her yıl olduğu gibi ÖSYM’nin “ödeme” sayfasında veya belirlenen bankalardan yatırılması gerekmektedir.
Bir değişiklik olmaz ise B grubu lisans mezunları, önlisans ve ortaöğretim mezunlarının sorumlu tutulduğu soru sayısı 120’dir. 120 Sorudan 60 tanesi genel yetenek kısmında, 60 tanesi ise Genel Kültür kısmından gelmektedir
Genel Yetenek Kısmından gelen 60 sorunun 30 tanesi Türkçe 30 tanesini de matematik soruları oluşturmaktadır. Genel Kültür kısmı ise 27 Tarih, 18 Coğrafya ve 15 Vatandaşlık- güncel bilgiler sorusundan oluşmaktadır.
Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,
kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.
Daha fazla haber için TIKLAYINIZ