Ad kavmi neden helak oldu.
Yüce kitabımız Kuran’ı kerim de lanetlenmiş olarak bildirilen kavimlerden birisi de Ad kavmidir. Bu kavmin, Tufan hadisesinden yaklaşık olarak 800 yıl sonra yaşadığı düşünülmektedir.
Ad kavmi günümüzdeki Umman bölgesinin ubar kentinde yaşayan Çöl insanlarından oluşmaktadır. Soyları ise Hazreti Nuh’un torunlarından olan ad’dan gelmektedir.
Ekonomik olarak oldukça zengin olan bu kavim, yüksek sütunlu ve aşırı derecede görkemli İrem şehrini inşa etmiştir. Kısacası dü a cenneti yaşayan, her istediklerine sahip olan bu topluluk zamanla şükür etmekten uzaklaşıp, yüce yaradanı unutur olmuşlardır
Fitne ve fesatlık yüzünden zamanla daha da zalimleşen ad kavminin insanları gittikçe gaddar ve zalim olmaya başlamıştır. Hatta güçlü olanlar, güçsüz ve aciz olanlara karşı üstünlük taslamaya başlamış ve zülüm artık sıradanlaşmıştır.
Âd kavmi, tufan hadisesi yaşandıktan sonra putlara tapmaya başlayan ilk kavimdir. Allah’a şirk koşmak ve putlara tapınmak gibi sapık adetler sergilemeye başladıklarında ise Allah bu kavme Hazreti Hûd’u peygamber olarak göndermiştir. Hazreti Hûd peygamber olarak Gönderildikten sonra, bolluk ve bereket içinde uzun Ömürlü olarak yaşayan insanları, Allah’a şükür etmeleri ve putlara tapmamaları yönünde uyarmıştır. Hazreti Hûd’un Ad kavmine yapmış olduğu Tebliğ Kuranı kerim de şu şekilde anlatılmaktadır: “ey kavmim, Rabbinizden mağfiret dileyin sonrada ona tövbe edin ki, üzerinize bol yağmurlar göndersin Ve Kuvvetinize kuvvet katsın. Günah işleyerek Allah’tan yüz çevirmeyin. (Hud, 52)
Ancak ad kavminin başta lideri olmak üzere halkın tamamı bu uyarıya kulak asmamıştır. Hud peygambere “bizden büyük ve güçlü olan kim var. En büyük ve güçlü olan biziz.” Cevabını vermişlerdir. Hud peygamberin de Allah’ın elçisi olduğunu inkar etmişler, onu sapkın ve meczup birisi olarak ilan etmişlerdir.
Peygamberleri tarafından yapılan hiçbir tebliği dinlemeyen ad kavmi tam yedi gece sekiz gündüz süren ve hiç dinmeyen şiddetli bir kasırga sebebiyle helak edilmiştir. Fırtına o kadar şiddetli ve tesirli olmuştur ki, ad kavminin yaşadığı şehirde canlı hiçbir insan ve sağlam hiçbir bina kalmamıştır.
Bazı bilim adamları Kuranı kerim de geçen ad kavmi hadisesini araştırdılar. Bu araştırmaların sonucunda Kuran’da bahsedilen İrem şehrine dair kalıntılara ulaştılar.
Ayrıca yapılan kazılarda o dönemde yaşamış İnsanların oldukça uzun boylu ve iri cüsseli olduğu ortaya çıkmıştır. Böbürlenip, kendilerine en yüce varlık olarak görmelerinin temelinde de bu sebebin olduğu düşünülmektedir.
Adana escort Alanya escort Anadolu yakası escort Ankara escort Antalya escort Ataköy escort Avcılar escort Avrupa yakası escort Bahçelievler escort Bahçeşehir escort Bakırköy escort Beşiktaş escort Beylikdüzü escort Bodrum escort Bursa escort Denizli escort Esenyurt escort Eskişehir escort Etiler escort Fatih escort Gaziantep escort Halkalı escort İstanbul escort İzmir escort İzmit escort Kadıköy escort Kartal escort Kayseri escort Kocaeli escort Konya escort Kurtköy escort Kuşadası escort Kocaeli escort Kurtköy escort Maltepe escort Malatya escort Mecidiyeköy escort Mersin escort Nişantaşı escort Pendik escort Samsun escort Şirievler escort Şişli escort Taksim escort Ümraniye escort