Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Nedir detaylı bir şekilde anlatmaya başlayalım. Bilgisayar Operatörlüğü bölümü 2 yıllık bir bölümdür. Sadece birkaç üniversitede okutulmaktadır. Bölüm tecrübeli elemanlar yetiştiren bir ön lisans programıdır.
Çalıştığı kurumun her türlü bilgisayar işlerini yapabilen tecrübeli elemanlar yetiştiren bir bölümdür. Bilgisayar operatörü olarak anılan bu kişi farklı programları kullanarak bilgileri bilgisayara aktarıp gerektiğinde çıktılarını alabilen kişidir. Devlet kurumlarında veri hazırlama ve kontrol işletmeni unvanı ile çalışırlar. Genel olarak çalıştığı birim ya da kurumun tüm bilgi ve belge işlerini bilgisayar ortamına taşır ve gerektiğinde ilgili kişilere aktarır.
KPSS puanı ile kamu personeli olarak çalışma imkanı bulunmaktadır. Kamu kurumlarına zaman zaman bu bölümden alımlar olmaktadır. Ayrıca özel sektörde de çeşitli kurumlarda çalışma imkanı bulunmaktadır.
Tüm bu çalışma alanlarının dışında bu bölüm mezunları bireysel olarak bazı projeler geliştirerek bir kuruma bağlı olmadan da çalışabilir. Günümüzde bilgisayar işlemlerine duyulan ihtiyaç bilgisayar ile ilgili bölümleri okumanın avantajlı olduğu ifade edilebilir. Bilgisayar operatörlüğü de bu bölümlerden biridir.
Kamu kurumlarında çalışan bilgisayar operatörleri 3000-3500 civarında maaş almaktadır. Kamu kurumlarında kıdem, çocuk sayısı ve medeni durum gibi faktörler az da olsa maaşlara yansımaktadır. Özel kurumlarda çalışanlar için ise maaş durumu asgari ücret düzeyindedir.
Bilgisayar Operatörlüğü bölümüne yerleşmek için öğrencilerin TYT sınavına girmeleri ve yeterli puanları almaları gerekmektedir.
Daha Fazla Bölüm Tanıtımı İçin TIKLAYINIZ.
Güncel Memur Alımları İçin TIKLAYINIZ.