Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir konusunu detaylı bir şekilde anlatmaya başlayalım. Artık hastanelerde 20 bin çeşitten fazla teknolojik alet kullanılmaktadır. Kullanılan bu aletlerin de bakımı, kurulumu gibi ihtiyaçları olmaktadır. Gerekli olan bu ihtiyacı karşılamak için Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü açılmıştır.
Gerek tıpta gerekse de biyolojik bilimlerde ihtiyaç olup kullanılan her türlü teknolojik aletlerin üretiminde görev alabilecek, kurulumunu ve montajını yapabilecek, gerektiğinde de bakım – onarım işlerini halledebilecek meslek elemanlarını yetiştirebilmek için açılan bir ön lisans bölümüdür. Bu bölümden mezun olan öğrenciler Biyomedikal Cihaz Teknikeri unvanını almaktadırlar.
Oldukça rağbet gören bir bölüm olmasından dolayı puanları diğer iki yıllık bölümlere göre biraz daha yüksek olmaktadır. En düşük puanı 220 civarındadır. İyi bir üniversitede eğitim almak isteyenler için ise 300 puanın üzerinde almak gerekmektedir.
Biyomedikal Cihaz Bölümünde devlette çalışabilme şansı biraz zor olabilmektedir. Son yıllarda yapılan atamalarda çok az sayıda alımın olduğu hatta hiç alımın olmadığı bile gözlenmiştir. Fakat yine de şansını denemek isteyenler için çalışma alanlarında devlet kurumlarına da değinilmektedir.
Biyomedikal Cihaz Bölümünden mezun olup Biyomedikal Cihaz Teknikeri unvanına hak kazanan ve mesleğini yapan kişiler kamu kurumlarındaki maaşları 3.750 civarında olmaktadır. Kamuda değil de özel sektörde çalışanların ücretleri daha düşük olmaktadır.
İki yıllık ön lisans bölümü içerisinde yer alan ve toplam dört dönemden oluşan Biyomedikal Cihaz Bölümüne tercih yapabilmek için TYT puan türünden yeterli olan puanı almak gerekmektedir. Yeterli puanı alan aday öğrenciler dilediği yerdeki üniversitelerden herhangi istediği birini tercih edebilme hakkına sahip olabilmektedirler. Önemli olan aldığı puan ve bu puanın o üniversite için yeterli olmasıdır.
Daha Fazla Bölüm Tanıtımı İçin TIKLAYINIZ.
Güncel Memur Alımları İçin TIKLAYINIZ.