Eczane hizmetleri nedir konusuna başlamadan önce kısaca anlatalım. Eczane Hizmetleri bölümü, doktorlar tarafından yazılmış reçetelerdeki ilaçların hazırlanıp hastalara verilmesini sağlayan, ilaçların kullanımları hakkında detaylı bilgiye sahip kişilerin yetiştirilmesi için kurulmuş 2 yıllık önlisans programıdır. Ülkemizde pek çok üniversitede bulunan Eczane Hizmetleri bölümü, aynı zamanda özel üniversitelerde de zaman zaman yer alabilmektedir.
Eczane Hizmetleri mezunlarının yaptıkları işler ve görevleri çalıştıkları yere göre değişir. Başlıca görevleri şunlardır:
Eczane Hizmetleri bölümü mezunlarının iş imkanları hem kamuda hem de özel sektörde oldukça fazladır. Devlet kurumlarına atanabilmeleri için adayların önlisans KPSS sınavına girmeleri ve yeterli puanı almaları gerekir. Fakat özel sektör için herhangi bir KPSS puanı şartına gerek yoktur. Herhangi bir eczaneye, ilaç üretim merkezine müracaat edebilirler. Bazı iş imkanları şunlardır:
Eczane Hizmetleri mezunları kamuda ve özelde çalışabildikleri için maaşları görev yaptıkları yere göre değişir. Hastanelere ataması olmuş bir Eczane Hizmetleri mezununun maaşı 4000 TL civarındadır. Evli ve eşi çalışmıyor ise eş yardımı, çocuğu bulunuyorsa çocuk yardımı alır. Bunlarla birlikte Eczane Hizmetleri mezunu memurun maaşı 4300 TL’ye kadar çıkar.
Eczane Hizmetleri bölümlerine yerleşebilmek için ÖSYM tarafından yapılan Temel yeterlilik Testine girmek ve baraj puanını geçmek gerekir. Baraj puanını geçen adayalar üniversitelerin Eczane Hizmetleri bölümlerini tercih edebilirler. Fakat oldukça popülaritesi yüksek olmasından dolayı Eczane Hizmetleri için sadece baraj puanını almış olmak yetmez. Daha yüksek puanlar çekmiş olmak gerekir. Yerleştirmeler başvuranların TYT puanlarına göre yapılır.
Daha Fazla Bölüm Tanımı İçin TIKLAYINIZ.
Güncel Memur Alımları İçin TIKLAYINIZ.