Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü, yenilenebilir, geleneksel ve alternatif kaynaklardan elde edilen enerjilerin, üretim aşamalarından kullanıcılara ulaştırma aşamalarına kadar olan tüm aşamaları planlama, gerçekleştirme ve kontrollerinde görev alma amacıyla nitelikli teknik eleman yetiştirmek üzere hazırlanan bir ön lisans programıdır. Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü için çalışma alanları oldukça geniş olmasına rağmen, devlet kurumlarında bu bölüm üzerinden çok az istihdam sağlanmaktadır.
Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümü, çeşitli enerji tesislerinin planlanması, tasarlanması, kurulması ve işletilmesinde etkin bir şekilde görev alacak nitelikli meslek elemanlarının yetiştirilebilmesi amacıyla kurulmuş bir ön lisans bölümüdür. Bu bölüm iki yıl eğitim süresine sahip olup öğrencilere eğitim öğretim süreleri esnasında staj uygulaması zorunlu tutulmaktadır.
Enerji Tesisleri işletmeciliği iş imkanları bakımından geniş olanaklara sahip bir bölümdür. Özel sektör başta olmak üzere kamu kuruluşlarında da çalışma imkanı bulabilen adaylar, onlarca farklı çalışma alanında kendilerine en uygun iş olanaklarından faydalanabilmektedir. Bu bölümden mezun olan adayların çalışabilecekleri kurumlar aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
Enerji Tesisleri İşletmeciliği mezunlarının devlet kurumlarında çalışan adayların aldığı maaş 3500 – 4000 TL arasında değişmektedir. Özel sektörde çalışılan kuruma, şirket bünyesine ve çalışan kişinin niteliklerine göre çalışanların maaşı oldukça değişkenlik göstermektedir.
Enerji Tesisleri İşletmeciliği bölümünü tercih edebilmek için adayların YKS sınav sisteminin ilk oturumu olan TYT sınavına girmeleri ve tercih yapabilmek için gerekli olan puanları almaları yeterli olmaktadır.
Daha Fazla Bölüm Tanıtımı İçin TIKLAYINIZ.
Güncel Memur Alımları İçin TIKLAYINIZ.