Et ve ürünleri teknolojisi bölümü nedir konusunu detaylı bir şekilde anlatmaya başlayalım. Beslenmede her besinin yeri çok önemlidir. Ancak etin yeri diğerlerinden daha önemlidir. Çünkü içerisinde yüksek oranda protein ve yararlı bileşenler içermektedir. Tüketilebilmesi için sağlık açısından uygun olması gerekmektedir. Etin kesiminden paketlenmesine kadar bütün süreci takip eden personelleri yetişmesi amacı ile Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümü açılmıştır. Ön lisans programıdır. Sadece et değil bütün et ürünleri üzerine bir eğitim verilmektedir.
İş imkanı bu kadar önemli olan bölümün iş alanı kamuda çok iken daha çok özel sektörde çalışmaktadırlar. Sağlıklı beslenmenin önemi daha da fazla artmaktadır. Gelecekte de daha çok iş imkanı olma olasılığı da bulunmaktadır.
Tüketim için belirlenen hayvanların kesimhanelerde kesilmelerinden başlayarak insan sağlığı için korunma şartlarını belirleyen ve belirli bir süre muhafaza edilmesi, etin paketlenip satış için en uygun hale getirilmesi için çalışan teknikerlerin yetiştiği bölümdür. Teorik eğitimin uygulamalı eğitim ile desteklenmektedir. Etin daha sonradan diğer et ürünlerine dönüşümünden paketlemesine kadar detaylı bir eğitim verilmektedir.
Et ve Ürünleri teknolojisi hakkında merak edilen sorulardan ilki iş imkanlarının nasıl olduğu gelmektedir. Çalışma alanları ele alındığında kamuda çalışmaları çok kolay olmamaktadır. Çünkü bu alanda fazla hizmet veren birim bulunmamaktadır. Ancak özel sektörde çalışabilirler. Bu birimler;
Başka bir seçenek ise de bu alanda hizmet veren bir iş kurmaktır.
Genel olarak teknikerlerin maaşları kamuda ortalama 4500 TL civarında olmaktadır. Özel sektörde ise maaş asgari ücret olmaktadır.
ÖSYM, Et ve Ürünleri Teknolojisi bölümüne TYT puan türü ile almaktadır. Temel Yetenek Testi’de 150 puan olan baraj puanını geçen adaylar tercih etme hakkına sahip olmaktadırlar.
Daha Fazla Bölüm Tanıtımı İçin TIKLAYINIZ.
Güncel Memur Alımları İçin TIKLAYINIZ.