Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Nedir konusunu detaylı bir şekilde anlatmaya başlayalım. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü; öğrencilere fotoğraf ve kameranın etkili bir şekilde kullanımını öğretmektedir. Programın amacı öğrencilere kuramsal bilgilerin yanı sıra teknik bilgiler de vererek; bu mesleğe yönelik nitelikli, kalifiyeli ve etik değerlere sahip teknik elemanlar yetiştirmektir. Bölümden mezun olan öğrenciler sektörde reklamcılık, televizyonculuk, sinema ve prodüksiyon gibi faaliyet alanlarının yanı sıra özel ya da kamu kuruluşları ile bakanlıkların özel kalem müdürlükleri, halkla ilişkiler alanlarındaki iş imkanlarından yararlanabilmektedirler.
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık 2 yıllık bir ön lisans programıdır. Ön lisans programından mezun olan adaylar ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında (DGS) başarılı olduklarında lisans programlarına geçiş yapabilirler. Geçiş yapabilecekleri lisans programları şunlardır:
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünden mezun olan öğrenciler fotoğraf ve kamera teknikeri unvanını alırlar. Fotoğraf ve Kamera bölümünden mezun bir teknikerin görev tanımı içinde şu maddeler yer almaktadır:
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık çalışma alanı oldukça geniş bir bölümdür. Bölümden mezunları;
olarak çalışabilmektedir.
Bölüm mezunlarının iş hayatında alacakları maaş, çalıştıkları kurum ve kuruluşlara göre değişkenlik göstermektedir. Kamuda çalışanlar tekniker sıfatı ile 4100-4400 lira arası alırken özel sektörde çalışanlar yaptıkları iş oranında kazanmaktadırlar.
Bölüm bir ön lisans programı olup eğitim süresi 2 yıllıktır. Adayların bölümü tercih edebilmeleri için ÖSYM tarafından düzenlenen Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına girerek barajı aşmaları gerekmektedir.
Daha Fazla Bölüm Tanıtımı İçin TIKLAYINIZ.
Güncel Memur Alımları İçin TIKLAYINIZ.