Gıda Teknolojisi Bölümü Nedir konusunu detaylı bir şekilde anlatmaya başlayalım. Gıda Teknolojisi bölümü her türlü gıdanın işlenmesi, üretilmesi, korunması, muhafaza edilmesi üzerine bilgi sahibi olan öğrenciler yetiştirmektedir. Bölüm öğrencileri 2 yıl eğitim alır. 2 yıllık eğitimin ardından bölüm öğrencileri için iş alanı geniştir. Gıda üzerine hizmet veren iş yerlerinde kolaylıkla iş bulabilirler.
Gıda Teknolojisi bölümü 2 yıllık ön lisans programıdır. Bölüm öğrencileri gıda üretiminden tüketimine kadar detaylı tüm bilgilere sahip olur. Gıda işlenmesi, üretilmesi, korunması, gıdanın kontrolü ve analizi için eğitim alan öğrenciler bu alanda hizmet veren iş yerlerinde çalışabilir. Gıda Teknolojisi bölümü, gıdaların insan sağlığına uygun olup olmadığını da inceler ve elde ettiği verileri raporlar.
Gıda Teknolojisi bölümünden mezun olanlar Gıda Teknikeri olarak adlandırılır. Gıda teknikerleri ise gıda üzerine hizmet veren iş yerlerinde çalışabilirler. Gıda Teknolojisi mezunlarının çalışabileceği alanlar:
Gıda Teknolojisi bölümü mezunları yukarıda bulunan alanlarda çalışabilir. Bölüm mezunları tekniker olarak çeşitli alanlarda iş bulabilir.
Gıda Teknolojisi bölümünden mezun olanlar hem özel sektörde hem de devlet kurumlarında iş bulabilir. Özel sektörde çalışan mezunlarla devlet kurumlarında çalışan mezunların aldığı maaşlar değişmektedir. Gıda Teknolojisi bölüm mezunları devlet kurumlarında 2600 TL ile 3500 TL arasında maaş almaktadır. Özel sektörde çalışan mezunların aldığı maaşlar daha düşük olabilir.
Gıda Teknolojisi bölümüne gitmek isteyen öğrenciler üniversite sınavına girmeli ve ilk oturumdan en az 150 alarak barajı geçmelidir. 150 puan almak öğrenciler için yeterli değildir. Gıda Teknolojisi bölümü 2 yıllık ön lisans programı olduğu için TYT puanı ile öğrenci alımı yapmaktadır. Öğrenciler, aldığı puana göre üniversite tercihi yapabilir.
Daha Fazla Bölüm Tanıtımı İçin TIKLAYINIZ.
Güncel Memur Alımları İçin TIKLAYINIZ.