- Yaşlı Destek Programı Başvuruları Alınacak.
- Tarım ve Orman Bakanlığı 10 Bin Personel Alımı Yapacak.
- Hangi Borçların Silineceğine Dair Yapılandırma Kanunu Yayınlandı.
- MSB 1115 İşçi Alımı Duyurusunda Sınava Girmeye Hak Kazananlar Belli Oldu.
- Sermaye Piyasası Kurulu Memur Alım Başvuruları Başlıyor.
- Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İşçi Alım İlanı Yayınlandı.
- PTT’DEN 1500 TL Yardım Başvuru Ekranı Açıldı.
- İlk Kez Araç Alacaklara Sevindirici Haber: Taşıta ÖTV İndirimi Müjdesi Geldi.
- MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı 16 bin KPSS’siz Sözleşmeli Er Alım İlanı Yayınlandı.
Mali Müşavir, 3586 sayılı kanunlar çerçevesinde işletmelerin muhasebe işlerini usullere uygun şekilde yöneten, denetleyen ve incelemesini gerçekleştiren; gerekli olduğu taktirde mevzuat uygunluğu bulunan belgeleri resmi rakamlara bildiren kişilere denilmektedir.
gibi farklı görevleri bulunmaktadır.
Mali Müşavir olmak için üniversitelerin işletme, muhasebe, iktisat, maliye, hukuk, kamu yönetimi gibi lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Mezun olunduktan sonra mesleki yeterlilik sınavını da başarı ile tamamladıktan sonra 3 yıl sürecek olan stajı bitirmeleri gerekmektedir. Tüm aşamalar başarı ile tamamlandığında ruhsat verilecektir. Ruhsat alındıktan sonra Mali Müşavirlik mesleğine giriş yapmış olunur.
10 yıl meslekte devam eden Mali Müşavirler “Serbest Muhasebeci Mali Müşavir” olarak adlandırılır. 10 yılı tamamladıktan sonra sınava girip Yeminli Mali Müşavir olabilirler.
3568 sayılı Yasanın 5. maddesine göre Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olabilmenin özel şartları şunlardır:
Mali Müşavirlerin maaşı nerede ve nasıl çalıştığına göre farklılık göstermektedir. Genel olarak ortalama 4-6 bin TL aralığında maaş alırlar. En düşük maaş 3-4 bin TL iken, en yüksek maaş 8 bine kadar çıkabilmektedir. Eğer mali müşavirlik büronuzu açmış iseniz daha fazla gelir elde edebilirsiniz.