- Yaşlı Destek Programı Başvuruları Alınacak.
- Tarım ve Orman Bakanlığı 10 Bin Personel Alımı Yapacak.
- Hangi Borçların Silineceğine Dair Yapılandırma Kanunu Yayınlandı.
- MSB 1115 İşçi Alımı Duyurusunda Sınava Girmeye Hak Kazananlar Belli Oldu.
- Sermaye Piyasası Kurulu Memur Alım Başvuruları Başlıyor.
- Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İşçi Alım İlanı Yayınlandı.
- PTT’DEN 1500 TL Yardım Başvuru Ekranı Açıldı.
- İlk Kez Araç Alacaklara Sevindirici Haber: Taşıta ÖTV İndirimi Müjdesi Geldi.
- MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı 16 bin KPSS’siz Sözleşmeli Er Alım İlanı Yayınlandı.
Polis ve Bekçi adayları ön sağlık, fiziki yeterlilik parkuru ve mülakat aşamasını başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra eğitime tabi tutulurlar. Bu eğitim aşamasında ise adayların asıl sağlık muayenesi yapılır. Asıl sağlık muayenesinde adaylar 18 bölümden muayene olur ve tüm bölümlerden alanında uzman olan doktorlar tarafından sağlam onayı alması gerekmektir. Bu sağlık muayenesi içerisinde yer alan Menstrüel Siklus Düzensizliği polis veya bekçi olmaya engel midir bu konuya değineceğiz.
Bu konuya ilgili anlatacağımız durumlar GÜNCEL EMNİYET TEŞKİLATI SAĞLIK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ’NDEN alınmıştır.
NOT: Yönetmeliğe göre polis ve bekçi asıl sağlık raporu aşamasında, A dilimi içerisinde yer alan rahatsızlıklarınız aday olmanıza engel teşkil etmez iken, B,C,D,E dilimindeki rahatsızlıklar aday olmanıza engel teşkil eder. Bu sebepten dolayı rahatsızlığınızın hangi dilimde olduğuna azami önem göstermeniz sizin yararınıza olacaktır.
Menstrüel Siklus Düzensizliği(Adet Düzensizliği): Düzensiz kanamalar, lekelenmeler, diğer adıyla regl dönemi dışındaki kanamalar, postmenopozal kanamalar ve cinsel ilişki sonrası oluşan kanamalar bu gruba girmektedir. Bu süreçte adet görememe yani amenore veya aşırı kanamalar yani menoraji söz konusu olabilmektedir. Bu tür düzensizlikler; hipofiz bezleri, rahim, vajinaya etki eden durumlar, hipotalamus ve rahim ağzıyla yumurtalıklardan kaynaklanmaktadır. İki regl dönemi arasında geçen sürenin her kadın için değişiklik gösterse bile genel olarak 21 ila 35 günü baz alması gerekir. Bu süre zarfında gerçekleşen kanamalar normal kabul edilmektedir. Normal düzen dışındaki kanamalar ise menstrüel siklus düzensizliğini işaret etmektedir. Üretken yaşlardaki kadınların %9 ila 30’u bu problemle karşı karşıya kalmaktadır.
Menstrüel Siklus Düzensizliği Güncel Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin ÜROLOJİ ve KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM bölümünde A diliminde yer almasından dolayı polis ve bekçi olmaya engel teşkil etmemektedir.
Myoma uteriler ve uterusun konjenital anomalileri (yerleşim ve şekil bozuklukları); menstrüel siklus düzensizliği, aşırı kanama, ağrı ve fonksiyon bozukluğu yapmamak şartıyla sağlam kabul edilir.
NOT: Yukarıda belirtilen durumlar Polislik(Pomem, Pmyo, Pöh, Paem, Güven Masası) ve Çarşı ve Mahalle Bekçileri için geçerlidir.
Yönetmelikte Yer Alan Tüm Hastalıkların Engel Olup Olmama Durumlarını Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ
Güncel EMNİYET ve TSK alımlarını Şimdi Öğrendin İnstagram hesabımızdan takip edebilir, diğer kamu ve kurum alımlarını da Memur Ol sayfamızdan takip edebilirsiniz.
Şimdi Öğrendin İnstagram Sayfamız İçin: TIKLAYINIZ
Memur Ol İnstagram Sayfamız İçin: TIKLAYINIZ