( Anemi, Lökopeni, Trombositopeni, Polistemi, Lokositoz, Trombositoz )
Polis (Pomem, pmyo, pöh, paem, fyo), Çarşı ve Mahalle Bekçisi olmak isteyen adaylar bir çok sağlık kontrolünden geçmektedirler. Bu yazımızda ise, Anemi, Lökopeni, Trombositopeni, Polistemi, Lokositoz, Trombositoz hastalıklarının ne olduğuna ve polisliğe engel olup olmadıklarına inceleyeceğiz.
Anemi : Kan hemoglobin seviyesinde ya da kırmızı kan hücreleri sayısında azalma ve buna bağlı olarak gelişen bulgular anemi olarak adlandırılır. Anemi hastası olan kişiler polis, çarşı ve çarşı mahalle bekçisi olamaz.
Lökopeni : Kişide az sayıda beyaz kan hücresi bulunmasına denir. Bu durum, enfeksiyon riskini arttırır. Bu sebepten dolayı Lökopeni hastası olan kişiler polis, çarşı ve çarşı mahalle bekçisi olamaz.
Trombositopeni : Trombositopeni veya trombopeni kandaki trombosit sayısının azlığına verilen isimdir. Trombositopeni veya trombopeni hastalığına sahip olan kişiler polis, çarşı ve çarşı mahalle bekçisi olamaz.
Polistemi : Kemik iliğindeki eritrositlerin aşırı yapılması ile ortaya çıkan, karakterize hemopoyetik bir kök hücre hastalığıdır. Bu hastalıkta; lökositoz, trombositoz ve dalak büyüklüğü görülebilir. Polistemi hastası olan kişiler polis, çarşı ve çarşı mahalle bekçisi olamaz.
Lokositoz : Kandaki beyaz küre ya da diğer isimleriyle akyuvar, lökosit sayısının normal değerlerin üzerine çıkmasıdır. Bakteriyel infeksiyonların yol açtığı iltihabi reaksiyonların sık görülen bir özelliğidir. Lokositoz hastası olan kişiler polis, çarşı ve çarşı mahalle bekçisi olamaz.
Trombositoz : Vücudunuzun kan pıhtılaşmasında önemli rol oynayan plateletlerden (trombosit) aşırı ürettiği bir bozukluktur. Bu bozukluğa, altta yatan bir durumdan, bir enfeksiyondan kaynaklandığında reaktiftrombositoz denir. Trombositoz kan ve kemik iliği hastalığından da kaynaklanabilir. Trombositoz hastası olan kişiler polis, çarşı ve çarşı mahalle bekçisi olamaz.
Eritrosit 16 bekçilik için engel mi heyet raporunda