ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
28,8960
EURO
31,4606
ALTIN
1.923,44
BIST
8.026,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
13°C
Salı Hafif Yağmurlu
13°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
9°C

RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI(Psikiyatri de Polisliğe Engel Olan Durumlar) – Pomem, Pmyo, Pöh, Paem

RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI(Psikiyatri de Polisliğe Engel Olan Durumlar) – Pomem, Pmyo, Pöh, Paem
 
11.02.2019
25.021
A+
A-

Ruhsal yönden sağlam olacaktır. Geçmişinde ve halen hiçbir ruhsal hastalık, intihar girişimi, hafif ve orta derecede konuşma bozuklukları ve kişilik bozukluğu olmayacaktır, bulunması durumunda öğrenciliğe engeldir.

Açıklama: Son iki yılın semptomsuz ve tedavisiz geçirilmesi psikiyatrik yönden sağlam kabul edilir.

Fakat C ve D diliminde geçen tanılar için süre ayrımı yoktur, öğrenciliğe engeldir.
Ayrıca onikofaji (tırnak yeme), trikotilomani (saç, kirpik, kaş vb yolma) gibi durumların mevcudiyetinde daha ayrıntılı değerlendirilerek A dilimi kapsamında olup olmadığına karar verilir.
Self mutilasyon (kendine zarar verme girişimi, yıkıcı davranım, dürtü kontrol ve davranım bozukluğu) öğrenciliğe engeldir.

1) D diliminde yer alan kişilik bozuklukları dışında kalan (narsistik, obsesif kompulsif, histrionik, bağımlı ve çekingen) kişilik bozuklukları.
Açıklama: Bu maddelere girecek olanların iş ortamlarına uyumlarının ve kişiler arası işlevselliklerinin bozulmamış olması, çalışma gücü ve verimlerinin azalmamış olması gerekmektedir. Bu tanıların, sosyalliği ve işlevselliği etkileyen şiddetli formları D dilimi kapsamında değerlendirilir.
2) Geçirilmiş ruhsal bozukluklar:
a) Depresyon bozuklukları,
b) Anksiyete bozuklukları,
c) Obsesif kompulsif ve ilişkili bozukluklar,
ç) Travma ve stresör ile ilişkili bozukluklar,
d) Disosiyasyon bozuklukları, bedensel belirti ve ilişkili bozukluklar,
e) Uyum bozuklukları,
f) Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu,
g) Yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları.
3) Hafif ve orta derecede konuşma bozuklukları.
4) Kendine zarar verme girişimi (mevcudiyetinde, ayırıcı tanıda yıkıcı davranım, dürtü kontrol ve davranım bozukluğu açısından değerlendirilmelidir. Yıkıcı davranım, dürtü kontrol ve davranım bozukluğu D dilimi kapsamında değerlendirilir).


Not: Bu dilim kapsamında tanımlanacak olan patolojilerin, Emniyet Hizmetleri Sınıfında (gece veya gündüz) çalşmaya engel oluşturmaması gerekmektedir.
Güncel tedavi algoritmalarına uygun şekilde, etkin doz ve yeterli süre tedavi edilmelerine rağmen, Emniyet Hizmetleri Sınıfında silahlı olarak çalışabilecek iyilik haline ulaşamamış olanların durumu D dilimi kapsamında değerlendirilir.


Öğrenci adayları ve öğrenciler için C dilimindeki psikiyatrik hastalıklar D dilimi olarak kabul edilir.
1) Kronik nitelik kazanma ihtimali olan, kişinin sosyalliğini (iş ortamına uyumunu ve kişiler arası ilişkilerini) ve/veya işlevselliğini (çalışma gücü ve verimini) etkileyen;
a) Depresyon bozuklukları,
b) Anksiyete bozuklukları,
c) Obsesif kompulsif ve ilişkili bozukluklar,
ç) Travma ve stresör ile ilişkili bozukluklar,
d) Disosiyasyon bozuklukları, bedensel belirti ve ilişkili bozukluklar,
e) Uyum bozuklukları,
f) Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu,
g) Yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları.
2) Organik nedenlere bağlı, kişinin sosyalliğini (iş ortamına uyumunu ve kişiler arası ilişkilerini) ve/veya işlevselliğini (çalışma gücü ve verimini) etkilemiş kişilik bozuklukları, geçirilmiş akut organik ruhsal reaksiyonlar.
3) Kişinin işlevselliğini (çalışma gücü ve verimini), sosyalliğini (kişiler arası ilişkilerini) etkilememiş, uzamış iyileşme ölçütlerini karşılamış, madde ve alkol bağımlılığı.
4) Kendisi ve çevresindekiler için tehlike oluşturmayan, kişinin sosyalliğini (iş ortamına uyumunu ve kişiler arası ilişkilerini) ve/veya işlevselliğini (çalışma güç ve verimini) etkilemiş, kronik seyirli travma sonrası stres bozukluğu.


Not: Güncel tedavi algoritmalarına uygun şekilde, etkin doz ve yeterli süre tedavi edilmesine rağmen, Emniyet Hizmetleri Sınıfında silahlı olarak çalışabilecek iyilik haline ulaşamamış olmak Emniyet Hizmetleri Sınıfı için maluliyet anlamına gelir ve bu dilim kapsamında değerlendirilir.

1) Kişinin işlevselliğini (çalışma gücü ve verimini), sosyalliğini (iş ortamına uyumunu ve kişiler arası ilişkilerini) bozan;
a) A kümesi (paranoid, şizoid ve şizotipal),
b) B kümesi (antisosyal, borderline, histriyonik ve narsistik) kişilik bozuklukları,
c) B-1’de yer alan kişilik bozukluklarının, kişinin işlevselliğini ve sosyalliğini bozan şiddetli formları.
2) Kronik nitelik kazanmış, kişinin sosyalliğini (iş ortamına uyumunu ve kişiler arası ilişkilerini) ve/veya işlevselliğini (çalışma gücü ve verimini) bozmuş, güncel tedavi algoritmalarına uygun şekilde, etkin doz ve yeterli süre tedavi edilmelerine rağmen iyileşememiş olan, silahlı görev yapabilecek iyilik haline ulaşamamış olan;
a) Depresyon bozuklukları,
b) Anksiyete bozuklukları,
c) Obsesif kompulsif ve ilişkili bozukluklar,
ç) Travma ve stresör ile ilişkili bozukluklar,
d) Disosiyasyon bozuklukları, bedensel belirti ve ilişkili bozukluklar,
e) Uyum bozuklukları,
f) Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu,
g) Yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları.
3) Psikotik bozukluklar (şizotipal bozukluk, sanrılı bozukluk, tek psikotik atak, kısa psikotik bozukluk, şizofreniform bozukluk, şizofreni, şizoafektif bozukluk, maddeye bağlı psikoz, tıbbi durumlara bağlı psikoz, başka türlü adlandrılamayan psikotik bozukluk, psikotik özellikli depresif bozukluklar, siklotimik bozukluk).
4) Güncel tedavi algoritmalarına uygun şekilde, etkin doz ve yeterli süre tedavi edilmelerine rağmen iyileşememiş olan, silahlı görev yapabilecek iyilik haline ulaşamamış olan; madde bağımlılığı, kronik nitelik kazanmış alkol bağımlılığı.
5) Psikoseksüel bozukluklar. (cinsiyet değişikliğinin tıbbi ve adli sürecini tamamlamamış transseksüalite, parafilik bozukluk)
Açıklama: Bu maddeye girecek bireylerin psikoseksüel bozukluklarının belirgin olması, bu durumların, kişiler arası ilişkilerindeki ve iş ortamına uyumlarındaki işlevselliklerinde bozulmaya yol açması gerekmektedir.
6) Kronik nitelik kazanmış, kişinin sosyalliğini (iş ortamına uyumunu ve kişiler arası ilişkilerini) ve/veya işlevselliğini (çalışma gücü ve verimini) bozan;
a) Organik nedenlere bağlı kişilik bozuklukları,
b) Kronik organik ruhsal bozukluklar.
7) Kronik nitelik kazanmış, kişinin sosyalliğini (iş ortamına uyumunu ve kişiler arası ilişkilerini) ve/veya işlevselliğini (çalışma gücü ve verimini) bozmuş, güncel tedavi algoritmalarına uygun şekilde, etkin doz ve yeterli süre tedavi edilmelerine rağmen iyileşememiş olan, silahlı görev yapabilecek iyilik haline ulaşamamış olan kronik seyirli travma sonrası stres bozukluğu.
8) İntihar girişimi, yıkıcı davranım, dürtü kontrol bozukluğu ve davranım bozukluğu.
9) Bipolar bozukluk


Herhangi bir ruhsal bozukluk nedeniyle hiçbir hizmet sınıfında çalışamayacak duruma gelenler bu dilim kapsamında değerlendirilir.
Kendisi ve çevresindekiler için tehlikeli olup başkasının yardımına ihtiyaç duyan, tedavi ile işlevsellik kazanamayan psikiyatrik hastalıklar, psikozlar, şizofreni ve şizoaffektif bozukluk.

Yorumlar
  1. Fatih DOĞAN dedi ki:

    Merhaba, benim nacizane bir sorum olacak. Ankara’da askerliğimi yaparken içeride kullanabileceğim yasal iznim kalmadığı için hava değişimi alabilmek adına bir komutanımın tavsiyesi ile Rehberlik ve Danışma Merkezine (RDM) çıktım. Orada görevli Asteğmenlere durumu bildirdim. Özel sebeplerden dolayı izne çıkmam gerektiğini fakat yasal iznim kalmadığı için ancak hava değişimi ile memleketime gidebileceğimi anlattım. Kendileri de anlayışlı biçim de yardımcı olacaklarını söylediler ve rapor hazırlayıp beni Ankara GATA ruh ve sinir hastalıkları bölümüne sevk ettiler. 11 Nisan 2018 günü hastaneye gittim ve doktorlar görüştük. Ona da aynı şekil de durumu izah ettim. Herhangi bir problemim olmadığını memleketime ancak hava değişimi ile gidebileceğimi söyledim. Oda yardımcı olacağını söyledi ve bana 15 günlük hava değişimi raporu verdi ve ben memleketime izne geldim. Dediğim gibi herhangi bir hastalık söz konusu değil amaç sadece hastaneden izni almaktı. Şimdi sağlık verileri geçmişime (E-Nabız) ”Ziyaret edilen hastaneler” kısmında bu hastaneye gittiğim görünüyor ve ”Anksiyete bozukluğu tanımlanmamış” yazıyor tanı olarak. Bu durum benim Bekçiliğe girerken sağlık kurulu kısmın da karşıma çıkar mı ve bana engel olur mu? Hiç bir yer de net bir cevap bulamadım. Bilginiz dahilinde ise bana bu konu da bilgi verebilir misiniz? Cevabınızı bekliyor olacağım. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar…DİPNOT: Kullandığım herhangi bir ilaç yahut gördüğüm herhangi bir tedavi yok bu konu ile alakalı. Tekrarlamakta fayda var. O hastaneye gitmemin tek sebebi hava değişimi almaktı. Harici kesinlikle hiç bir problemim olmadı. E-Nabız’da da sadece ziyaret edilen hastaneler kısmında gözüküyor. Reçetelerim, Muayenelerim de yahut kullandığı ilaçlar kısmın da bu konuyla alakalı hiç bir şey yok…

    1. Murat dedi ki:

      Merhaba hocam ben 2 yıl önce çalıştığım yerde bir takım sıkıntılar oldu işten çıkarmayla ilgili söylemlerde bulunuyordu yetkili kişi bu durum beni maddi manevi yönden etkiledi ve bir yıl psikyatrik tedavi gördüm bir yılı geçti ve şuan bekçilik için gereken aşamaları geçtim genel sağlıkta sorun olur mu? Gittiğim doktor şu anki durumuna göre rapor vermek zorunda dedi hastaneye sordum olabilir dedi net konuşmadı sizin fikriniz nedir?

    2. Hakan dedi ki:

      Efendim benim e nabızımda 2014 e ait psikiyatri muayene tanısı ve concerta , risperdal isimli ilaç kullandım okulda derslere odaklanmakta zorluk çekiyordum dikkat dağınıklığı ilacıydı 1 sene kullandım 2015 den itibaren ne tanı nede psikiyatrik ilacı kullandım dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı ( DEHB) polis olmamda sıkıntı çıkarmı cevaplarsanız sevinirim .

  2. H.İnce dedi ki:

    25 yıllık polis memuruyum. Eşimle birlikte arada bir gereksiz tartışmamız sonucu gittiğim aile danışmanı Öfke kontrolüne yönelik psikiyatri ye gitmemi ve antidepresan ilaç kullanmamı önerdi.
    Mesleğime engel olurmu.
    Etkisi ve olumsuzlukları neler olabilir.

    1. admin dedi ki:

      meslek içerisinde olduğun için sıkıntı olmaz fakat daha aşırı bir durum olsaydı sıkıntı olabilirdi kardeşim

    2. Emre gür dedi ki:

      Ben 1 sene psikoz tedavisi gördüm ama işlevselliğe dönüştü heyete girdim yüzde 0 engel verdiler ben polis olabilirmiyim..

  3. Kürşat yılmaz dedi ki:

    Bir iki yıl önce annemleri çok dalgaya alıyorum diye psikoloğa gittim. Sadece 50 soruluk felan bi test yaptılar sonra başka bir hastaneye git diye bir kağıda bişeyler yazdı verdi ama Kaydım alındı. Ben gitmedim. Seneye polis olmak için başvuru yapacağım. Acaba engel olur mu?

  4. Ahmet dedi ki:

    Merhaba;

    Sınıflandırma sonucunda yedek subay olarak kasımda askeriyeye teslim olacağım. Antidepresan kullanıyorum, Fakat herhangi bir piskolojik rahatsızlığım yok, hafif depresyondan dolayı kullanıyordum ve şuan doz azaltıp bırakma sürecindeyim. Bu durum benim subaylığıma engel olup beni er, erbaş sınıfına düşürebilirler mi? Dediğim gibi herhangi bir sıkıntım yok zaten olsa kendim başvuru yapmazdım

  5. ali dedi ki:

    konuşma bozukluğu olan kişiler eleniyor mu direkt

  6. Ela dedi ki:

    Merhabalar benim bi sorum olacaktı. 2017 de sınav stresi nedeniyle 2018 e kadar rahatlama amacı ile psikiyatriye gittim ve ilaç kullandım. Kullandığım ilaç ağır bir ilaç değildi. Bu Allah izin verirde POMEM i kazanırsam engel teşkil eder mi?

  7. Cengizhan dedi ki:

    Merhaba bundan 3 sene kadar önce askerlik tecilimi bozdurup muayene olduktan sonra bana uyum bozukluğu teşhisi konulmuştu. Heyet kararı sonrası 1 yıl uyum bozukluğundan erteleme aldım. Sonraki senede tedavi icin ne gittim nede ilaç kullandım. 1 sene bu tanıdan dolayı aldığım erteleme sonunda tekrardan gittigimde askere gidebilir sağlamdır raporu verildi. Ben polislik sınavlarına hazırlanıyorum ve yönetmelik geregi psikiyatrik rahatsizlarda a ve b dilimlerinde olanlarda 2 seneyi geçmesi halinde sağlam sayılıyor fakat c ve d dilimine giren psikiyatrik rahatsızlıklarda süre aşımı olmadığindan kabul görmüyormuş.
    Sormak istediğim şey şu e nabıza girdiğimde 1 senelik erteleme sonunda askerlik muaneyesi için gittiğim doktor askere gidebilir raporu vermisti e nabızdada bu tanı kısmında Z02.9 – İDARİ AMAÇLAR İÇİN MUAYENE, TANIMLANMAMIŞ yazısı çıkmakta. Ancak bana uyum bozukluğu teşhisi verilen tarihte yani erteleme verildiği tarihte uyum bozukluğuyla ilgili tanı gözükmemekte bu yüzdende uyum bozukluğu tanımın hangi dilime girdiğini bulamadım. Hangi dilimde olduğunu nasıl öğrenebilirim. Yada bu erteleme sonrası muaneyede tanı kısmında yazan Z02.9 – İDARİ AMAÇLAR İÇİN MUAYENE, TANIMLANMAMIŞ tanısı polis olmama engelmidir. Bu yazan tanı aldığım ertelemeden sonraki sene tekrar muaneye girdiğimde yazan tanı. Yardımcı olmanızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

  8. Şerif dedi ki:

    Merhaba bn 3 yıl once psıkıyatrı ye gittim uyku problemim vardı uyku ilacı yazdı bana tanıya da nevrotık bozukluk demıs bunu da bugun ogrendım bu engelmıdır acaba

  9. Mehmet dedi ki:

    Merhabalar, son 2 yıl içerisinde ürolog tarafından psikiyatrik muayene tanısı var ve 1 aylık eslorex hapı verdi. Bu Polislik veya askerlikte bir sorun yaratır mı ?

  10. Ahmet dedi ki:

    2 sene önce aksiyete bozuklugundan ilaç kullandım üniversite hazırlık zamanıydı.simdi kullanmıyorum yinede polisliğe engel mı?

  11. Hayrettin dedi ki:

    Merhabalar.Bundan 3 yıl önce ergenliğin de etkisiyle anlık bunalima girip intihar etmiştim.Jandarma ifademi felan aldı.Ama o günden sonra ne bi psikolojik rahatsızlığım oldu ne de adli bi olayım.Polisliğe engel midir ?

  12. Cumali Nuri dedi ki:

    Merhaba Sayın admin. 2011 yılında ergenlik döneminde 3 kez orta depresif nöbet 1 kez depresif davranış bozukluğu tanısı girilmiş. bu durum polis olmama engel midir?
    Bilindiği üzere E nabız sistemi 2015 ve sonrasını gösteriyor sağlık daire başkanlığı polis adayı olacak kişinin tüm kişisel sağlık verilerine erişebilir mi?
    2011 yılındaki psikiyatri verisine erişebilir mi sağlık daire yoksa psikiyatri doktoru intibak eğitiminde polis adayına sağlam yazdı sağlık dairede sağlam yazar mı?

  13. Hakan seymen dedi ki:

    Merhaba, ben 25 yıllık polis memuruyum. Eşimle olan sorunlar dolayısıyla alkol alımı ve birkaç saat sonrası kullandığım antidepresan ilaçlar ile ağrı kesici sonrası etkileşimle tansiyon düşüklüğü sebebiyle acile gittim…acil doktorunun suisid ? Raporuyla açılan soruşturma sonrası gittiğim Dr den B dilimindedir raporu aldım..1 ay sonra sağlık daire başkanlığı bu raporla görevine dönen polisin yapacağı her hareketin geri dönülemez sonuçlar doğurabilir şeklindeki Yazı ile bana D dilimi verdiler ve gih e aktardılar..benim kesinlikle böyle bir girişimim düşüncesi dahi olmadı 1 yıldır gih memuruyum mesleğime iadem için ne yapmam gerekli lütfen yardım edin…

  14. Meraklı dedi ki:

    017 yılında dikkat eksiliği teşhisi ile kırmızı reçete ilaç verildi. 2019 yılında da dikkat eksikliği ilacı aldım ama o kırmızı reçete değil idi. 2020 yılında polisliğe başvursam 2017’deki teşhisi mi yoksa 2019’da aldığım ilacı mı dikkate alırlar birde 2021 yılında her ikisinin de üstünden 2 sene geçmiş oluyor yani seneye girsem sorun olur mu?

    1. Adem dedi ki:

      Cvp bende merak ediyorum dikkat eksikliği disleksili bı çocuk 10 yaşında henüz ilerde polis olabilirmi

  15. İsimsiz dedi ki:

    Merhabalar. bundan 2 yıl önce bi ilaç içme mevzusu oldu.hastaneye kaldırılsın midem filan yıkandı ama sicil sorgulamada gözükmüyor intihar girişimi. Ve de doktor muayenesinde biyoloji ilaç ge haplara maruz kalmak yazıyor. Acaba bu benim polisliğimde olumsuz etki eder mi?

  16. Hakan dedi ki:

    Efendim benim e nabızımda 2014 e ait psikiyatri muayene tanısı ve concerta , risperdal isimli ilaç kullandım okulda derslere odaklanmakta zorluk çekiyordum dikkat dağınıklığı ilacıydı 1 sene kullandım 2015 den itibaren ne tanı nede psikiyatrik ilacı kullandım polis olmamda sıkıntı çıkarmı cevaplarsanız sevinirim . Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı var

    1. Dilara dedi ki:

      Bir bilgi öğrenebildiniz mi aynı durumdayım

Adana escort Alanya escort Anadolu yakası escort Ankara escort Antalya escort Ataköy escort Avcılar escort Avrupa yakası escort Bahçelievler escort Bahçeşehir escort Bakırköy escort Beşiktaş escort Beylikdüzü escort Bodrum escort Bursa escort Denizli escort Esenyurt escort Eskişehir escort Etiler escort Fatih escort Gaziantep escort Halkalı escort İstanbul escort İzmir escort İzmit escort Kadıköy escort Kartal escort Kayseri escort Kocaeli escort Konya escort Kurtköy escort Kuşadası escort Kocaeli escort Kurtköy escort Maltepe escort Malatya escort Mecidiyeköy escort Mersin escort Nişantaşı escort Pendik escort Samsun escort Şirievler escort Şişli escort Taksim escort Ümraniye escort