- Aile Destek Programı Başvuru ve Sonuçları Açıklaması ve Yeniden Başvuru İmkanı
- En Az İlkokul Mezunu Sınavsız 900 Şoför Alım İlanı Yayımlandı.
- Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Personel Alımı Yapacaktır.
- Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı.
- Kurumların Burs Başvurusu Başladı
- İSKİ Bünyesine 223 Personel Alımı Yapılacaktır.
- Dar Gelirlilere 1500 TL Kömür Yardımı
- Gençlik ve Spor Bakanlığı 1017 Personel Alım İlanı Yayınlandı.
Spor yöneticiliği bölümü, Spor Bilimleri Fakültesi’ne ait bir bölümdür. Bölüm mezunları spor endüstrisi, rekreasyon ve boş zamanların değerlendirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren bireylerin geliştirilmesini hedefler. Aynı zamanda kamu ve özel sektörde sporla ilgili kurumlara, okul ve üniversitelere hizmet verebilecek elemanların yetiştirilmesinden sorumludur.
Spor yöneticiliği bölümünden mezun olan öğrenciler için farklı çalışma alanları bulunmaktadır. Kamuda ve özel sektörde çalışabilecek olan mezunların maaşları farklılık gösterebilir. Devlette çalışan mezunlar memur olarak çalışacağı için 3500 ile 4000 arasında maaş almaktadır. Özel sektörde maaş değişebilir.
Spor yöneticiliği bölümünden mezun olan öğrenciler için hem kamuda hem de özel sektörde çalışma olanağı bulunmaktadır. Bölümden mezun olan bireylerin çalışacağı alanlar şu şekildedir:
Mezunlar kamuda beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük, spor uzmanlığı ve spor yöneticiliği yapabilir. Özel sektörde açık olan pozisyonlar ise değişiklik gösterebilmektedir. Spor yöneticileri çoğunlukla büro ortamında çalışabilirler. Aynı zamanda tesislerin kontrolünü yapabilirler. Sporcu ve diğer teknik elemanların izlenmesi amacıyla açık havada bulunmaları da gerekebilir. Spor yöneticiliği bölümünden mezun olan insanların birinci dereceden insanlarla iletişim kurması gerekmektedir.
Spor yöneticiliği bölümünden mezun olan öğrencilerin bu mesleği yapabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir. Spor yöneticisi olmak isteyen öğrenciler bu özellikleri taşıdıkları zaman mesleğe daha kolay adapte olacaktır. Öğrencilerde bulunması gereken özellikler:
4 yıllık spor yöneticiliği bölümünde öğrencilerin başarılı olması ve mesleği iyi bir şekilde yapabilmesi için yukarıda yer alan özellikleri taşıması gerekir. Spora ilgisi olmayan, yönetme ve yönlendirme özelliği bulunmayan, insanlarla iletişim kurarken sorun yaşayan, ekip halinde hareket edemeyen bireyler bu meslekte zorlanacaktır. Yukarıda yer alan özellikleri taşıyan bireyler mesleği daha iyi yapacak, farklı alanlarda çalışma olanağına sahip olacaktır.