Coronavirüsün bir çok durumu etkilediğini su süreçte tüm dünya olarak gördük. Çinin Wuhan kentinde ortaya çıkan çok hızlı bir şekilde tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs sonrasında sosyal medyada ve iletişim platformlarında iletişim ve haberleşme oranını da hatırı sayılır bir şekilde arttırdı. Whatsapp da bu dönemde artış oranını %27 olarak açıkladı.
Bu sebepten doğru veya gerçek olmayan haberler çok hızlı bir şekilde yayılmaya ve insanları olumsuz etkisi altında bırakmaya başlamasının önüne geçmek için whatsapp yeni bir özellik getirdi.
Whatsapp hızlı bir şekilde tek haber linkini çokça kişiye aynı anda gönderebilme olanağının önüne geçmek için aynı linki birden fazla kişiye gönderme engeli geldi. Bunun yanı sırada paylaşılan linkin yanında arama butonu eklendi.
Bu arama butonu ile paylaşılan linki internette arattırıp doğru veya yanlış olup olmadığını kontrol etme imkanı sunulmaktadır. Bu şekilde pandemi sürecinde yalan haberlerin hızlı bir şekil de yayılması engellenmek istenilmiştir.
Ülkemizde şuan bu özellik bulanmamaktadır lakin kısa bir zaman diliminde gelmesi kuvvetle muhtemeldir.